tiistai 7. lokakuuta 2014

Askarrellaan paskarrellaan lukujärjestys

Luulin viime vuonna, että lukujärjestykset ja opiskelujen alku on sekavaa vain vaihtareille. Luuloni muuttui, kun kämppikseni listasi yhdeksi syyksi yliopisto-opintojensa keskenjättämiseen sen, että kaikki oli hiton sekavaa, kukaan ei tiedä mitä pitäisi tehdä ja tietoa ei saa mistään. Olen siis päässyt kokeilemaan paikallisen yliopistomaailman ydintä!

Kuluneesta ensimmäisestä kouluviikosta inspiroituneena olen kehitellyt pelin. Erinomaisuudessaan se on sitä luokkaa, että olen jo nimeen lisännyt "vuoden lautapeli 2014"- nimikkeen. Ei sitten tarvitse muuttaa jälkikäteen. Tekijän kommentit löytyvät ohjeista suluissa.

 Vuoden lautapeli 2014: Lukujärjestys

Pelissä on tarkoituksena hajanaisillä tiedonrippeillä koota itselleen lukujärjestys. Voittaja saa 60 opintopistettä vuodessa. Aluksi jokaiselle jaetaan pelinappulan lisäksi excel-muotoinen lukujärjestys sekä kolme "löysin netistä infolapun" -melko varman tiedon korttia ja kolme "kuulin luokkakaverilta" -huhukorttia.

Pelin ensimmäinen ja helpoin osa on asetella excel-taulukon sekaan omat yksityistunnit. Pelilaudalla vastaan tulee kuitenkin sattuma-ruutuja, joissa on mm. seuraavanlaisia viestejä:

-excelissä on virhe! Vaihda maanantain luentojen paikkaa keskenään. (Tai siirrä tunnilla. Tai älä. Tiedosto myös päivittyy harvasen päivä, vain muuttuakseen kohta taas.)

-Korealainen luokkakaverisi kertoo muoto-opin siirtyneen perjantaista keskiviikkoon. Hämmästele kahden vuoron ajan, pitäisikö siirtää keskiviikon tunteja vai ei. (Olen melko varma että puhe oli eri kurssista. Tai päivästä.)

-Professori kehoittaa varaamaan koko torstai-iltapäivän ensembletunneille. Tuijota torstain lukujärjestystä avuttomuuden vallassa yhden kierroksen ajan. (Lempikorttini! Mitäpä sitä opiskelijoille aikaisemmin mainostamaan, jos niiden vaaditaan olevan jossain viisi tuntia viikossa)

-koulun facebook-ryhmässä kehoitetaan kaikkia oopperamaisteri-opiskelijoita ilmottautumaan kurssille maanantaina. Et ole koskaan kuullut koko kurssista. Menetät heittovuoron. (Kurssi on kuitenkin pakollinen. Suomennettu nimi liittyy jotenkin saksalaiseen viihdeteatteriin. Pelottaa, mutta menen silti ilmottautumaan huomenna. En edes ala avautumaan systeemistä, missä ensisijainen tiedotusväline on Facebook-ryhmä)

-keräät vihdoin rohkeutesi ja kysyt paikkaa vapaa-valintaiselle kurssille sähköpostilla. Heitä uudelleen. (Viesti oli selkeästi tunnistettavissa saksaksi. Taputa itseäsi päälaelle)

-kuulet mystisen huhun sunnuntaisin pidettävästä sopimustiedon kurssista. Kiukuttele maailmalle kolmen kierroksen ajan. (Kuka näitä keksii!!)

-joudut vaihtamaan molemmat jo sovitut laulutuntisi. Ärise kanssapelaajille.

Niinkuin toimistosihteeri toivotteli syksyn ekassa infoviestissä: paljon onnea ilmottautumiseen!

Kiitti hei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti